Van theezak naar yogatas
De BlooM Ragbag collectie is een samenwerking van BlooM & Ragbag. Het Nederlandse tassenmerk Ragbag biedt al vele jaren professionale tassen gemaakt van big teabags. De yogatassen worden gemaakt in een klein bedrijfje in Tamil Nadu, een provincie in Zuid India. Het naaiatelier staat op het dak en het heet  dan ook ‘the rooftop factory’. Het materiaal dat voor deze tassen wordt gebruikt zijn grote theezakken. In deze grote theezakken wordt thee vervoerd van de theeplantages naar de restaurants. Daar krijgen mensen lekkere thee direct van de plantage. De grote, sterke zakken worden vervolgens niet meer gebruikt.  ‘Ragpickers’ verzamelen deze grote theezakken. Ze halen ze op bij restaurants, hotels en theeplantages en brengen deze naar the rooftop factory.  Al daar wordt het materiaal schoongemaakt en achter de naaimachine omgetoverd in een prachtige yogatas!


 

Werkgelegenheid & minder afval
Meer dan twintig mensen werken voor de organisatie en verdienen daarmee een eerlijk inkomen. En afgedankt maar nog super gaaf en goed materiaal wordt weer op nieuw gebruikt. Zakelijk partner en tassen merk Ragbag heeft diverse prijzen gewonnen voor verantwoord ondernemen.

 

 

 

                     

Het materiaal
Het materiaal is waterdicht, sterk en ziet er heel gaaf uit. Iedere print is weer anders want iedere theeplantage heeft zijn eigen logo. Soms krijgen we tassen met dezelfde print, dan zijn de zakken van dezelfde plantage gebruikt. Het is iedere keer weer een super leuke verrassing. De gekste prints komen voorbij! 

Andere producten van dit materiaal 
De tas is een samenwerking van BlooM Yogatassen en Ragbag. Siem Haffman van Ragbag bezoekt de locatie twee per jaar en onderhoud goed contact. Heb je interesse in andere tassen van Ragbag? Kijk dan op website van Ragbag>>

 

Neem een kijkje op de werkplaats in Tamil Nadu!

Of ga direct naar YouTube om de film te bekijken >>

 

BlooM biedt yogatassen van hergebruikte materialen en natuurlijke stoffen. De tassen worden gemaakt door lokale initiatieven die gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden ondersteunen. We love Nature.

Mogen alle wezens gelukkig zijn!

Nieuwsbrief

Maximaal 6x per jaar ontvang je o.a. aanbiedingen & info over hoe jij een verschil kan maken in de wereld!
Aanmelden
© 2011 - 2024 BlooM Nature Yogatassen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel