Steun bijen & vlinders 
 

BlooMNature Bloemen voor bijen familie project
We hebben dit jaar (2020) een fantastisch project kunnen realiseren 'Biologisch bloemen voor bijen en insecten'. Bekijk in de video hoe dit tot stand is gekomen.


 

Waarom Bloemen voor bijen?
In de video wordt het al gezegd. De helft van de 358 wilde bijensoorten wordt bedreigd. Tuintjes, bermen, perkjes enz. worden steeds strakker en netter bijgehouden en in de landbouw worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. O.a. hierdoor zijn er te weinig bloemen voor de bijen en hebben ze te weinig eten. De aantallen nemen snel af.  Ook vlinders en insecten hebben te leiden onder bestrijdingsmiddelen en het verminderen van bloemen en andere groen. Bijen zijn erg belangrijk, ze bestuiven namelijk ook bijvoorbeeld de bloesem van appelbomen. Ons voedsel! Dus zonder bijen heeft de mens ook niet meer te eten.

Wat doet BlooMNature.nl?
Naast bovenstaand project ontvang je bij een bestelling in de winkel van BlooMNature gratis een zakje biologisch bloemenzaad. Zaai deze bloemen in je tuin of in een bak op je balkon. Heb je geen van beide? Strooi dan de zaden uit in de natuur. Door de biologische bloemen te zaaien creeer je meer bloemen voor bijen. Ook steun je zo biologisch landbouw. Uiteindelijk zouden alle gifstoffen weg moeten uit de natuur zodat insecten overal goed kunnen eten. 

Wat jij kan doen!
- Plant zelf zoveel mogelijk biologische bloemen. Zorg wel dat je bloemen kiest die bijen, vlinders en andere insecten lekker vinden. 
Kijk op www.bolster.nl  voor biologisch bloemenzaad 
- Laat de tuin of het balkon in de winter een beetje rommelig. Bijen overwinteren in rommelig stukjes.
- Koop zoveel mogelijk biologisch bloembollen en/of planten en steun de biologische boeren.
- Meer weten check www.nederlandzoemt.nl  

Bedankt namens alle bijen, vlinders en andere insecten.

Steun de bij - koop een yogatas

Liefde voor mens & planeet

BlooMNature biedt yogatassen van hergebruikte materialen en natuurlijke stoffen. De tassen worden gemaakt door lokale initiatieven die gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden ondersteunen. Ook tref je hier de armbanden van 4Ocean. Bij aankoop van 1 armband wordt 1 pond afval opgeruimd. Duurzame producten dus met positieve vibes.

Mogen alle wezens gelukkig zijn!

Nieuwsbrief

Maximaal 6x per jaar ontvang je o.a. aanbiedingen & info over hoe jij een verschil kan maken in de wereld!
Aanmelden
© 2011 - 2021 BlooMNature | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel