Steun de Hawaiien Monk Seal

Hawaiien Monk Seal wordt door de inheemse bevolking ook Ilio-holo-i-ka-uaua, of "hond die loopt in ruw water" genoemd.  In het Nederlands spreken we over Hawaainse monniksrob. Zoals de naam van deze mooie zeehondensoort al verraadt, leeft deze in en rond de eilanden van Hawaï. Het is een kwetsbare groep zeedieren die met uitsterven wordt bedreigd, er zijn er nu nog circa 1400. Familie van dit soort is de Caribisch monniksrob die helaas al is uitgestorven. De bedreiging van dit soort komt o.a. door menselijke activiteiten. Zo raken de dieren verstrikt in visnetten en hebben ze minder te eten door over vissing. De dieren eten vooral kreeft.

De Hawaiien Monk Seal staat op de lijst van dieren die met uitsterven worden bedreigd dat is de Endangered Species Act. Er mag niet gejaagd worden op dieren die op deze lijst staan en ze ontvangen extra bescherming. Het Marine Mammal Center redt zieke of gewonden Monks Seals, verzorgt hen in een speciaal ziekenhuis en zet de zeehonden ook weer terug in zee. Zij werken hierbij samen met het NOAA en het National Marine Fisheries Service. 

4Ocean brengt maandelijkse een nieuwe kleur armband uit waarvan een deel van de opbrengst naar een extra goed doel gaat. 4Ocean werkt daarbij samen met organisatie die zich inzetten voor specifieke doelen. Bij aankoop van de paars armband gaat een deel naar het Marine Mammal Center.

Meer weten? Ga naar de website van The Marine Mammal Center >>

Marine Mammalcenter
 

Steun de Hawaiaanse Monniksrob

Liefde voor mens & planeet

BlooMNature biedt yogatassen van hergebruikte materialen en natuurlijke stoffen. De tassen worden gemaakt door lokale initiatieven die gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden ondersteunen. Ook tref je hier de armbanden van 4Ocean. Bij aankoop van 1 armband wordt 1 pond afval opgeruimd. Duurzame producten dus met positieve vibes.

Mogen alle wezens gelukkig zijn!

Nieuwsbrief

Maximaal 6x per jaar ontvang je o.a. aanbiedingen & info over hoe jij een verschil kan maken in de wereld!
Aanmelden
© 2011 - 2021 BlooMNature | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel