4Ocean wat doen ze?

Intro
4Ocean is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht door 2 surfers Alex en Andrew. Zij waren diep geschokt door de grote hoeveelheid plastic dat zij zagen tijdens het surfen. Ze lagen met hun surfboards eerder in een bad van plastic dan in een mooie oceaan. Tijdens hun reis in Bali waar de situatie heel erg was, besloten zij er iets aan te doen. 4Ocean was geboren. Alex en Andrew zijn met een steeds groter groeiend team pas 2 jaar actief met 4Ocean en hebben al veel bereikt. Ik ben onder de indruk en heb veel bewondering voor wat zij doen. Daarom tref je de producten van 4Ocean ook bij BlooMNatuurlijk.

Wat doen ze – The Ocean Plastic Recovery
90% van de plastic vervuiling van oceanen en zeeën begint eigenlijk al aan land. Via rivieren komt het afval dan in de oceaan terecht. Vooral in landen met minder welvaart is overleven belangrijker dan zorg voor het milieu. 4Ocean richt zich op het voorkomen dat, met name plastic, afval in de oceanen terecht komt door afval te verwijderen van kustlijnen, stranden en riviermonden. Cleanups vinden o.a. plaats in Bali en Haiti. Er wordt gewerkt met boten, amfibie voertuigen aan land en systemen die bij riviermonden afval tegenhouden.

Werkgelegenheid en recycling
4Ocean biedt werkgelegenheid aan de lokale gemeenschap, zij ruimen het afval op en hebben daardoor een stabiel inkomen om hun leven te verbeteren. Werken als visser is namelijk steeds moeilijker. Er wordt meer plastic opgevist dan vis en ook is er op vele plekken sprake van over vissing waardoor er steeds minder vissen zijn. Het afval dat wordt verzameld wordt naar recycle centra gebracht. En zo is de cirkel rond.

Financiering
Het werk van 4Ocean wordt gefinancierd door JOU! Bij aankoop van 1 armband wordt 1 pond afval opgeruimd. Sinds de start in 2017 is er meer dan 1 miljoen pond opgeruimd.

Doe je mee?
Bekijk alle kleuren armbanden in de shop >>

 

 

Liefde voor mens & planeet

BlooMNature biedt yogatassen van hergebruikte materialen en natuurlijke stoffen. De tassen worden gemaakt door lokale initiatieven die gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden ondersteunen. Ook tref je hier de armbanden van 4Ocean. Bij aankoop van 1 armband wordt 1 pond afval opgeruimd. Duurzame producten dus met positieve vibes.

Mogen alle wezens gelukkig zijn!

Nieuwsbrief

Maximaal 6x per jaar ontvang je o.a. aanbiedingen & info over hoe jij een verschil kan maken in de wereld!
Aanmelden
© 2011 - 2021 BlooMNature | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel